Bahagia Hingga ke Syurga. InsyaAllah. Amin..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Anak Solehah. InsyaAllah. Amin..

Tuesday, October 18, 2011

9 minggu

Assalamualaikum..

Alhamdulillah, hari ni baby dah memasuki minggu ke 9. Alahan aku bertambah 'rancak' sejak memasuki minggu ke 8. Besar mana dah baby aku? =D

Minggu ke-9 : Saiz bayi ketika ini hanyalah sebesar sebiji anggur iaitu dalam saiz seinci. Pembentukan telinga sudah kelihatan pada masa ini. Dan yang paling mengembirakan bagi bakal ibu ialah pada saat inilah bayi kita sudah mulai mengerakkan anggota badannya. (Sudah boleh menggerakkan jejari tangan manakala jejari kakinya masih bercantum).

  • Masa penghujung minggu ke 8 balik kampung, adik ipar kahwin. Dalam hati risaunya Allah sahaja yang tahu. Kami cuma mapu berjaga-jaga dan tawakkal. Berdoa dan berharap tiada sesuatu yang buruk berlaku, maklumlah perjalanan sepanjang 6 jam, agak lama juga tu. Masa kenduri, aku mabuk. =(
  • Alhamdulillah, dah selamat pulang ke Kuantan semula. Hopefully aku dan baby baik-baik sahaja. Walaupun kadang-kadang rasa cramp bawah perut. Takut, cepat-cepat istighfar, selawat sambil usap perut. Pening dan loya tu memang setiap minit rasa. Sampaikan nak pergi kerja pun kuatkan semangat. Rasa melayang-layang kepala.
  • Sangat cepat rasa penat / mengah. Lepas mandi, nak solat, aku rasa macam baru lepas berlari. Kalau menyapu, sampai sakit-sakit pinggang. Macam besar sangat pun rumah. =D
  • Selera makan, masih kurang. Aku kurang berselera dengan nasi, makanan berminyak dan berlemak. Mengidam? Tak tahu la macamana rasanya mengidam tu. Tapi masa minggu ke 7  nak masuk 8, teringin sangat nak makan fries. Gara-gara ternampak iklan McD dalam paper lama. Hehe. Teringat-ingat sampai nak dekat seminggu. Bila dah rasa teringin tu memuncak, aku pergi cari fries yang frozen tu. Yang kesiannya, darling husband balik kerja lambat masa tu. Aku pergi cari sendiri di Eng Hong, habis. Pergi pula LYC, habis juga. Ohh masa tu telefon darling husband, aku nak nangis dah. Haha. Last-last aku drive sampai ke Tunas Manja, berbunga-bunga hati aku tengok banyak sangat fries kat situ! Alhamdulillah, balik terus goreng, gaul dengan garam dan pepper. Darling husband balik, geleng-geleng kepala tengok aku. '__'
 Nota untuk baby: Baby, hari ni ayah balik lambat tau. Ayah kerja di Temerloh. Nanti lambat la ayah dapat berbual-bual dengan baby. Ntah-ntah kita dah tidur baru ayah sampai. Takpe, baby teman ibu ye malam ni. 31 weeks to go, sayang! =)

4 comments:

Nieza said...

tahniah! semoga ibu dan anak selamat nanti...amin:)

Mrs Azhar said...

nieza, thanks! amin... =)

eMMe said...

moga Allah melindungi kalian berdua...

Mrs Azhar said...

emme, thanks dear.. amin..

Post a Comment

Komen anda dialu-alukan.. Terima kasih daun keladi.. Lain kali datang la lagi.. =D