Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Anak Solehah. InsyaAllah. Amin..

Tuesday, January 31, 2012

Jatuh semasa mengandung. Takut.. =(

Assalamualaikum..

Pagi tadi, di usia baby 24 minggu 2 hari, ibu baby ni jatuh. =( Jatuh dari katil.

Masa nak bangun dari katil, nak solat subuh, kaki kanan tersangkut di hujung 'baju kelawar' yang aku pakai. Aku jatuh ke bawah, tapi sempat tongkat dengan tangan kanan. So jatuh terduduk tapi tak terhentak kuat . Masa tu terus terjerit panggil darling husband, tapi si dia boleh pulak tak dengar. Masa tu darling husband di bilik sebelah, bersiap-siap nak solat. Dua kali aku panggil tapi si dia tak dengar jugak. Last-last aku diam je, duduk je kat lantai tu sambil gosok-gosok lengan. '__'

Darling husband masuk bilik, terkejut tengok aku duduk bawah, sebelah katil. Buat muka sedih je la aku.. Nak menangis jugak sebenarnya, bukan sebab sakit, tapi sedih sebab si dia nak pergi out-station lama hari ni. Kami sangat risau sebenarnya, takut terhentak. Nasib baik tak sakit dah lepas tu, perut pun tak sakit. Kalau sakit ke bleeding ke, memang aku terus pergi klinik dah. Tapi memandangkan hari ni kelas full sampai petang, aku just berjaga-jaga je lah.

Pagi tadi risau sangat-sangat sampai dah rasa nak pergi jumpa doktor mintak scan baby. Sebab rasa macam baby kurang gerak. Sebenarnya gerakan ada, cuma pagi tadi kelas amali, aku berdiri, so kurang sikit rasa gerakan. Masa drive pergi kerja pagi tadi banyak kali pesan kat baby supaya gerak banyak-banyak hari ni, Macam semalam baby aktif dari tengah hari sampai malam!

Alhamdulillah petang ni baby dah aktif sangat. Sambil taip ni pun baby gerak-gerak. Hopefully tak ada apa-apa yang membimbangkan lah lepas ni. Amin...

Nota untuk baby: Baby, ibu mintak maaf kalau baby terkejut masa ibu jatuh pagi tadi. Ibu akan lebih hati-hati lagi lepas ni ye. Baby jangan buat ibu risau tau. Baby kena aktif selalu, tendang lah banyak-banyak. =) Ayah out-station seminggu kali ni, nanti baby jangan lupa pulak suara ayah bila ayah balik nanti.. =) Ayah pun dah rindu nak borak dengan baby tu..

10 comments:

rDnA said...

hopefully takde ape2..tp ofcos akan rasa risau kan?kalau baby gerak cam biasa insyaAllah takde ape2

Mrs Azhar said...

rDnA, insyaAllah.. mmg risau sgt. even baby tak gerak kejap pun rasa risau. padahal dah tahu baby memang ada waktu dia rehat, bukan sepanjang masa nak menendang kan. hehe..

eKa said...

dia terkejut kot, tak pun merajuk sbb mama sakitkan dia...gi je la check wani..risau la...hati2 next time...tayah la berkelawar bagai..pakai je kain batik...ceh pandai pesan kat org.diri sendiri pun tak pakai kain batik...heheh.apa2pun kalu dah masa nak jadi kan... jadi juga

batu baiduri said...

baby pon t'kejut kot pg tdi, dats y ptg bru active....hopefully xde pape....memang menakutkan klu jatuh.....be careful pasni yek.....

Nora Karim said...

eh... ya Allah... nasib baik xde pape... kadang2 masa kita ngadung kita sangat lasak... (xperasan pun ngandung) & tak berhati2... so kena jadikan pengalaman jatuh katil tu sbg pengajaran.. next time kena extra careful k?! take care...

Mrs Azhar said...

eka, mmg lps ni xnk pakai dh kelawar kot. hehe. kain batik? tak berapa mahir la. haha..

batu baiduri, insyaAllah xde pe2.. =) thanks anyway

k.nora,, tula kdg2 rs dh hati2 tp yelah kan, ada jugk ms2 kita lupa.. dh la slalu pelupa dh skrg. haishh.. thanks k.nora.. =)

sharEna said...

hope everything is okay =) baby, jgn bg mama risau yer....gerak byk2 aje

Ummi AFFAN said...

wani...jaga baby baik2 tau...

Daleela said...

Dear... take care... avoid lah pakai baju kelawar tu.. kekadang tangan pon tersangkut kan kerusilah kat pintula... hati2 ye

Mrs Azhar said...

sharena, tq.. insyaAllah xde ape2.. x skt ape2 pun.. =) baby dh grk spt biasa..

ummi affan, tq.. hukhuk

daleela, tq. tulah ramai dh ckp jgn pakai dh bj tu. mmg xnk dh pakai..

Post a Comment

Komen anda dialu-alukan.. Terima kasih daun keladi.. Lain kali datang la lagi.. =D