Bahagia Hingga ke Syurga. InsyaAllah. Amin..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Anak Solehah. InsyaAllah. Amin..

Tuesday, November 20, 2012

Tuesday, November 6, 2012

Examo, Susu Biolac.. Siapa pernah cuba??

Assalamualaikum...

Ada tak sesiapa pernah try kedua-dua produk Dr Azizan ni? Aku macam teringin nak cuba, tapi nak tahu juga pengalaman orang-orang yang pernah mengamalkan. Examo tu ingat nak try juga bagi pada adik aku yang susah nak belajar tu. Susu biolac sesuai ke untuk baby yang kembung? 

Kalau sesiapa ada pengalaman, mohon share.. Thank you in advance! =)


Thursday, November 1, 2012

Aidiladha 2012 :: Beraya bersama Hani & my family! =)

Assalamualaikum..

Masa raya Aidilfitri tahun ni aku sedih, tak dapat raya dengan family di Kuantan sebab turn beraya dengan family sebelah mertua. Tak nak tipu, memang tak boleh banding keseronokan beraya dengan mak ayah sendiri berbanding dengan mak ayah mertua. =)

So kali ni aku happy dapat beraya dengan ma abah kat Kuantan, biarpun petang tu kami dah bergerak ke Macap Johor pula.. Kalau ikutkan turn, tahun ni Aidiladha disambut di Kuantan je, tapi darling husband bersama adik-adik dan keluarga belah sana masuk korban, tumbang seekor lembu dan buat akikah anak saudara 2 ekor kambing. Maka wajiblah balik sebab ada kenduri.. 

Kali ni Hani Qalesya dah kenal orang sekeliling, so sangat cranky dia masa kat kampung. Dengan mak abah sebelum ni (masa raya puasa) Hani ok je, tapi kali ni nangis! Asyiklah ibu dia ni dukung je, nak berkepit je anak dara aku tu sepanjang kat kampung. Kalau dengan ibu ayah dia ni agah boleh je gelak terkekek-kekek, tapi kat sana nak senyum pun susah. Mungkin Hani rasa 'terancam' dengan orang sekeliling yang dia tak kenal tu.. Hani mewarisi ibu dengan ayah dia jugak masa kecik dulu. Takut kat orang! Hehe.

Anak dara kesayangan, sibuk nak duduk je dia sekarang. Mulut comot ibu umpan susu masa nak bergambar. Baju raya dulu pakai besar, sekarang dah ok. Kasut ibu pakaikan jugak, tapi Hani kalau pakai kasut mesti tertanggal.. =)


Bagi ma dengan abah aku, kali ni raya semua anak menantu dan cucu ada berkumpul. Seronok. Aku pun happy tengok ma dengan abah happy. Tak menang tangan layan cucu. Baru tiga orang. Anak abang aku setahun 4 bulan, anak aku 5 bulan setengah, anak adik aku baru 10 hari masa tu. Lagi seorang cucu incoming, anak kakak aku, dalam perut baru 5 bulan.. =)

My family. Masa ni gaya bebas. Hani terpinga-pinga kenapa ibu angkat dia, ibu yang over excited. Padahal Hani suka sangat kalau orang julang dia. Tu baby 10 hari terteleng, kesian.. Budak setahun lebih baju hijau tu pun kena umpan bola, baru nak duduk diam.. =)


Kesayangan keluarga, Shay Akill & Hani Qalesya.. Ada iras kan?? =) 
Susu tu Hani taknak minum pun. Lagi-lagi ada ibu di sisi, memang Hani reject la susu tu..