Bahagia Hingga ke Syurga. InsyaAllah. Amin..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Anak Solehah. InsyaAllah. Amin..

Monday, December 27, 2010

'Bersuka-ria' di Terengganu

Salam..

Macam tak sesuai nak letak tajuk bersuka-ria. So letak la 'bersuka-ria' tu. Tapi maksud dia jadi macam 'tak seronok' la pulak. Takpe-takpe. 

Sebenarnya nak story, last week 22 - 24hb Dis, aku dan kekasih gelapku halalku telah ke Terengganu untuk bersuka-ria. Eh tak lah. 

Sebenarnya darling husband ada meeting kat sana, so beliau mengajak aku pergi bersama. Kalau husband tak ajak pun aku nak ikut jugak! Sesi menghabiskan cuti tahunan. =D

Dah la 20 - 22hb tu darling husband kerja kat Bentong. Then terus kena ke Terengganu pulak. Aku pun booking la hotel yang dekat dengan pejabat cawangan sana.. Hotel YT Midtown. Hotel ni tengah-tengah bandar Kuala Terengganu tu. Overall, bilik yang kitorang stay sangat best, sebab besarrrrr dan berbaloi-baloi dengan rate RM125/ night. Cuma breakfast dia kurang best. Tak banyak pilihan. Kitorang bertolak dari Kuantan after maghrib, sampai sana dalam pukul 11pm ++ sebab hujan.

Pagi esoknya darling husband ku pergi meeting serta meninggalkan darling wife nye keseorangan di hotel. So sebagai balasan petangnya darling husband bawak darling wife berjalan-jalan di sekitar Kuala Terengganu. Walaupun hujan sepanjang hari. Hukhuk =(

Kitorang pergi Taman Tamdun Islam (TTI).. Tak ramai sangat orang, lagipun hari Khamis kan, tambah pulak hujan renyai-renyai..

Tak paham kenapa aku buat muka macamtu sambil tunjuk passport TTI. Mungkin sebab aku benci jerawat batu di dagu dan tepi mulut. Arghhhhhh!!!!

Inilah rupa sebenar passport TTI.. Konon-konon macam kat Kg Budaya Sarawak la.. Tapi yang sana lagi best, cop sendiri.. Oh ye. Dengan adanya passport ni, boleh dapat dikaun untuk 2nd and 3rd visit.


Boleh pilih nak guna facilities yang mana. Kitorang pilih tram sebab malas nak jalan sangat hujan-hujan tu. Tapi seat tram tu pun basah. '__'

Macam tak pernah naik benda alah ni jek sibuk nak bergambar.

Ermmm.. Ermmm.. Ini lelaki pujaan aku. "Call my agent". =D
Aku yang gemuk lagi. Oh di belakang tu pengantin baru mungkin. Inai masih merah di jari.

Comel =D. Buggy car ke yang baju kuning tu? Mestilah yang baju kuning. ;D

Gambar monumen-monumen tu next entry lah. Hehe..







6 comments:

fikaryna said...

lama x g trgn..paling suka makanan kat sana esp kopok lekor..best2..

Mrs Azhar said...

ryna, confirm la kopok lekor tu wajib dlm list kalau p tganu.. dan kitorang dah jumpa kopok lekor paling best! lg best dr kopok losong. hehe

E K A said...

wow...macam best ni...eka lom penah sampai itu TTI

Mrs Azhar said...

eka.. haa.. nk bjln lg la tu. hehe. sila2 byk2kan la pengalaman bjln @ hanimun dgn husband. sementara tgh bdua ni kn.. ehehe

eMMe said...

wani, gi Tganu gak ke?bile?mE pun gi Ganu, Kemaman...tak jumpe pun...hehehehe...

Mrs Azhar said...

emme, a ah g ganu sj jln2 amik kesempatan husband meeting kt sana. hehe. kemamankitorg lalu jek.. ptt la xjumpa. haha

Post a Comment

Komen anda dialu-alukan.. Terima kasih daun keladi.. Lain kali datang la lagi.. =D