Bahagia Hingga ke Syurga. InsyaAllah. Amin..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Anak Solehah. InsyaAllah. Amin..

Thursday, October 11, 2012

Hani Qalesya Dah 5 Bulan..

Assalamualaikum...

Cepat sangat masa berlalu kan. Rasa macam baru je lagi pos entry pengalaman saat membawa Hani ke dunia. Sekarang dah pandai macam-macam dah anak dara aku tu.. How time flies....

Alhamdulillah, syukur sangat Hani membesar depan mata. Syukur sangat-sangat tinggal dekat dengan keluarga, mak sendiri yang tolong jaga Hani sepanjang kami bekerja mencari rezeki. Aku juga perasan, kasih sayang pada keluarga, pada Ma terutamanya, semakin mendalam semenjak adanya Hani.


5 bulan, Hani semakin nakal. Yes. Hani juga sangat la tak duduk diam. Aktif. Tak sangka, dulu Hani sangat cranky, dalam pantang Hani jenis yang menangis malam sampai ibu kurus '__'. Orang lain dulu takut nak pegang Hani, takut dia menangis. Nekma cakap Hani sangat manja. Pantang suara kuat sikit, menangis.

Tapi sekarang ramai dah puji, Hani tak macam dulu. Hani sekarang suka sengih kat orang. Hani suka jalan-jalan. Tangan dan kaki sangat aktif. Tapi satu aku geram, Hani tak nak dah meniarap. Masa 3 bulan, Hani mula meniarap. Ada la beberapa kali je. Sekarang Hani dah tak nak. Kalau letak telentang, Hani akan angkat kepala dan kaki dia, bebel-bebel nak bangun. Hani lagi suka duduk, walaupun masih lagi assisted.


Berat Hani tak naik banyak sangat. Masa 3 bulan tu Hani bermasalah dengan susu. Sekarang pun tak la banyak sangat consume susu setiap hari. Kalau siang dengan Nekma, sekali minum kadang-kadang 2 oz, kadang 3 oz. Kadang 1 oz je dia nak. Pastu bila ibu balik pukul 6pm, direct feed dengan ibu macam balas dendam. Sampai tengah malam tak nak lepas. Hani, Hani... =) Masa menyusu sekarang ni tangan sibuk raba muka ibu, korek mata ibu, mulut ibu. Kadang-kadang pandang muka ibu, sengih-sengih, mulut start nak bebel, tapi susu tak nak lepas. Mula la nak main tarik-tarik. Ouchhh! Haishhh gigirl ibu ni..

 Ni masa Hani genap 5 bulan. Rutin Hani, bangun dekat-dekat 6am, main-main dengan ibu dan ayah macam tak nak bagi ibu ayah pergi kerja. =)


3 comments:

Cheyan said...

comellll..igt nak beli bamboo seat tu..hehe

eMMe said...

comel gilak ur dotter wani, hope my dotter to be also cute like your dotter, hehehe...

aTy _faRed~ said...

Semakin cerdik dan comel..:-)

Post a Comment

Komen anda dialu-alukan.. Terima kasih daun keladi.. Lain kali datang la lagi.. =D