Bahagia Hingga ke Syurga. InsyaAllah. Amin..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Anak Solehah. InsyaAllah. Amin..

Sunday, April 25, 2010

Kisah Kawin Kami #1

Salam...

Setelah beberapa lama tertunda.. Kali ni br blh update kisah kawin.. Bukannye apa, nak pilih pic je dh berapa lama.. Dlm dvd tu beratus2 (ke beribu tah) gambar2 kawin kitorg.. Dr majlis nikah, sanding, sampaila outdoor..

Dan, kisah kawin ni terpaksa la buat bperingkat.. Yg mn larat la kn.. Sbb ada pmintaan dr adik manis b2b sorg tu.. Sorry dik, tlewat update..

Ok. So entry ni akan diupdate dgn kisah nikah.. Walaupun entri sblm ni dh ada sket, yg ni kira sambungan dia la..

Disebabkan dh story sblm ni, maka entry pasal nikah kali ni kita tgk gmbr lg lah ye.. Layan.... =)


 
 Ni pelamin nikah kt rumah.. Bekas 2 tgkt kt dpn tu one of my DIY stuff.. Letak bunga rampai.. Pelamin ni sponsored by my bro.. a.k.a The Photographer

Hehe.. Ni photographer snap ms tgh makeup.. Dh tentu la bkepit dgn hp.. Kang 'bakal suami' call kang.. =)

Ok ni dh siap makeup. Sementara tunggu bakal suami idaman pengantin lelaki & rombongan sampai, berposing la bakal isteri idaman si pengantin perempuan ni di bilik pengantin.. Hehe

FYI, bilik pengantin juga hasil tgn pengantin sendiri jugak.. (Ehem2 bangga) Utk majlis kawin ni, rs2nya byk jugak la wedding stuff yg DIY. Hasil keje tgn pengantin yg x berapa nk kreatif ni..

Jeng jeng jeng... Lbh krg pukul 9.30pm. Mengumumkan... Ketibaan lelaki yg ditunggu2.. Heheh.. Dengan penuh yakin (owh comelnye dia!) melangkah masuk utk diakad nikah.. Dup dap dup dap..

Eh eh. Akukah itu yg sedang bdebar menanti tersipu2 di dlm kamar? Isk ms ni perasaan mmg xleh nk ckp lah. Maybe yg dh kawin je tau. Bdebar seyh! Mcm2 gaya duduk dh aku praktikkan dlm blk tu.. Itulah rupanya yg dipanggil 'tak senang duduk'.. Heh

Pastu aku dipanggil keluar.. (Setelah agak lama menunggu di bilik ditemani kakak & kawan2). Ms ni syahdu jugk sampai x tkeluar suara. Aku mampu angguk je ms jawab tu.. Tik kadi ckp 'angguk tanda setuju...'. Pandai pun tok kadi nih ;-)

Ni saat2 bdebar.. Dengar khutbah nikah & pesanan2 penting tok kadi. Owhhh sangat2 bdebar.. Mcm2 perasaan ada..

Tgk jam tu, dh pukul 10.10pm.. Masa ni abah dh start nk goncang tgn si comel ;-) tu.. Dan akhirnya.. Dengan sekali lafaz.. ALHAMDULILLAH...

Sesi sarung gelang.. =D

Sesi sarung cincin pulak.. =D

Hmm... Ciuman seorang suami utk isteri.. Dan semoga ciuman ni bkekalan sepanjang hayat kami... Amin...

Itu lah kisah kawin kami #1.. Kisah malam nikah.. Lepas ni Kisah Kawin Kami #2 plak..

2 comments:

asna cute said...

WoW! cantik la akak.. gmbr posing ats katil tue mcm muke Dato'Siti jer tau. ;) Nak lagi.. time sanding yea kak hehe ;)

Mrs Azhar said...

asna ni mmg comel tau!

Post a Comment

Komen anda dialu-alukan.. Terima kasih daun keladi.. Lain kali datang la lagi.. =D