Bahagia Hingga ke Syurga. InsyaAllah. Amin..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Anak Solehah. InsyaAllah. Amin..

Monday, April 26, 2010

Kisah Kawin Kami #2

Salam & good day! =D

Continued from the previous entry.. Kali ni kisah persandingan kami plak.. Masa nikah di rumah, majlis sanding di dewan. Dewan orang ramai je pun.. Bukan dewan gah2..

Mula2 ada jugak bantahan nk buat sanding kt dewan. Abah lebih suka buat kt rumah.. Senang nak jumpa dgn tetamu.. Tp at last keputusannya di dewan.. Xpelah.. Sanding dh kt rumah kn.. Maksudnya aku ada 2 pelamin.. =D Mn x posing sakan.. (eisk tetiba rindu nk bposing. =D)

Sebelum berarak ke dewan.. Kesian my photographer.. Dia jugak la yg jd driver kami.. Sbb sume org dh kt dewan. Tetamu tgh ramai.. Anyway thanks bro. Hehe

Kami sedang turun dari kereta untuk berarak ke dewan. Masa ni rombongan keluarga my hubby dah tunggu siap2. Utk berarak bsama.. Pasukan kompang pun dah ready..

Cehh cehh... Memang rasa mcm raja pun masa ni. Ahaks!

Pengapit2 tu adalah adik kandung kami sendiri.. Hehe. Baju2 mereka sponsored by pengantin.. Yg flower girl kt dpn tu, sepasang dgn partner dia (flower boy?). Tp x pegang bunga pun. Pegang bubble pistol.. =)

Nampak x bubble2 itu mengiringi perarakan kami? =) Ada jugak la bubble yg terkena kt muka pengantin. Hehe. Tp apa pun tetap senyum.. Sbb aku sgt gumbira & bahagia. Mcm lagu Melly Goeslow tu. 'Ku Bahagia'.. Lalalala.... =D

Kami di pelamin.. Kalau perasan, ape yg pengapit aku pegang tu adalah supaya pengantin x berpeluh2 di atas pelamin.. Heheh

Gambar penuh pelamin kami.. Sgt puas hati dpt kerusi besau tu. =D

Sesi makan beradap.. Ya Allah masa ni Tuhan je tau betapa laparnye la sang pengantin ni. Dari mlm nikah tu lg aku xmkn. Eh ye ke. Silap2. Ada la jugk pg tu jamah sket makanan. Kot. Eheh. Tp yg pasti mmg xde makan btl2 lah. Sgt2 laparrrr. Gambar ni ms tgh baca doa.. Doa dia pun punye la lama.. Tp syukur jugak dpr mkn.. Walaupun sikit.. Nama pun pengantin kn..

Auwww...!! Aku yg nk suapkn husband, aku yg tersipu2. =D Sbenanye masa ni husband aku ada something yg beliau x puas hati. Hehe. Sorry cayang.. I lap u lah! Dan ada juga insiden di meja makan beradap ni.. Tisu terbakar! Huhu. Tisu yg aku guna terkena kt lilin kecik hiasan tu.. Terbakar, aku terjerit jugk la tgh mkn tu. Dgn pantasnya my hero (husband) campak tisu tu ke blkg. Haha. Selamat.. Gelak jap kitorang kt situ. Pastu sambung makan balik..
Cake cutting.. Kek juga design dr pengantin sendiri. Balang tu hias sendiri tau. =D Patutnya masa ni DJ ditugaskan utk pasang lagu romantik yg aku dah pilih. Tah macamana, aturcara majlis pun dah lari sket, so DJ xdpt nk ikut kot. Dah la suara DJ xbest. Huh! Itu 1 benda yg aku xpuas hati ms sanding ni. Tp xpelah. Byk benda2 lain yg aku sgt puas hati. Berserta pujian tetamu dan hadiah yg sgttttttttt banyak! Serious, berapa kali trip angkut hadiah bwk blk umah. Best kan kawin? =D

 OK. Ni lahinsan2 penting dlm hidup kami.. Yg baju merah tu my parents, yg baju batik tu my parents-in-law.. Comel je kn mak mertua aku? =D

Haa.. Ni lah my family.. Di sebelah kiri tu the only abang, merangkap official photographer ku, sblh kanan tu the only kakak, and yg lain2 tu adik.. Si bongsu adalah yg di tangah depan skali.. Flower-girl-jalan-mcm-ketam-sbb-terkejut-tengok-tetamu-ramai-sgt. =D Sian dia, mlm tu sampai ngigau2 dia tido. Penangan jadi flower girl @ bubble girl.. Hihi

Last but not least.. Pasangan paling bahagia abad ini. Dan selama-lamanya. ;-)

*
*
*
*
*
*
*
Next entry.. Outdoor photoshoot.

 P/S: Ini bukan gambar outdoor kami. Gambar sekadar mengimbau kenangan lama. ;-)






3 comments:

asna cute said...

peehhh tetiba asna kagum giler ngan mjlis akak nie. cantik wooo! dah la tema asna pun white hehehe =)

agak2 Idea bubble tue nk curi boley x kak? hehehe =))

Mrs Azhar said...

kagum ek? sbenanye kan, abg akak as a photographer mmg suggest sgt2 kaler putih masa kawen. dia akan cantik dlm gmbr.

owh bubble tu? buat je la asna.. akak x kisah pun.. time akak dh lepas.. hehe. gud luck with ur preparations tau! =)

iza.rahman said...

dear.
skali pandang muke u dalam gambar cam nora danish tau :)
(adekah i org yg ke brape ratus ribu juta yang cakap camtu??? ehehehe)

Post a Comment

Komen anda dialu-alukan.. Terima kasih daun keladi.. Lain kali datang la lagi.. =D