Bahagia Hingga ke Syurga. InsyaAllah. Amin..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Anak Solehah. InsyaAllah. Amin..

Monday, September 26, 2011

I'm a Mommy-to-be! Syukur...

Assalamualaikum..

Syukur, syukur, syukur Alhamdulillah.. 

I'M PREGNANT! 

Setelah setahun 7 bulan kami berkahwin. Akhirnya Allah makbulkan doa kami.. Terima kasih juga untuk yang pernah mendoakan..

 Nota aku untuk darling husband masa dia balik dari out-station. 2 hari sebelum confirm mengandung. Dan lukisan orang lidi di bawah tu, berdasarkan instinct. =)

Tanggal 22 September 2011 (pada CD ke 40 - sebelum ni pernah mencapai CD40), aku dan darling husband buat pregnancy test, dan hasilnya positive line naik dengan sangat cepat. Masa tu dah pukul 7pm. Hehe.

Esoknya, pagi Jumaat yang penuh berkat, aku buat UPT sekali lagi. Alhamdulillah.. Pergi kerja dengan hati yang berbunga-bunga, dan penuh kesyukuran..

Malam, kami ke klinik. Doktor sahkan aku mengandung 5 minggu lebih. =) Alhamdulillah.. Balik dari klinik, kami khabarkan kepada kedua-dua keluarga.

 UPT yang putih tu adalah daripada klinik, doktor bagi bawak balik. Hehe. Lebih terang daripada yang dua tu.

Dan kini, I'm nearly 6 weeks pregnant. Masih baru, dan aku sangat mengharapkan segala-galanya ok selepas ni. Setakat hari ni belum ada gejala morning sickness. 

Dear readers, tolong doakan semuanya selamat, ok? Thanks..

31 comments:

tqahmisdar said...

tahniah..& jaga diri ye.. =)

modusoperandi111209 said...

as.salam wani.
alhamdulillah dan tahniah ye. sesungguhnya allah bukan sengaja menduga untuk orang yang sangat sabar macam wani dan husband. sy tumpang gembira dengan kurniaan zuriat yang ditunggu. jg dr elok2 ye. insyallah, moga selamat hingga ke kelahirannya. =)

sy dh try oreo cheese cake tu. timekaseh sbb berkongsi resepi =)

~izan~ said...

tahniah! jaga diri elok2...

sharEna said...

Alhamdulillah =)

i'm so happy for u dear...

nmpk je tajuk teros cecepat klik. x sabar nk confimkan. hehe..

take care ok. jgn lasak2 sgt. bykkn baca al quran esp. surah maryam & yusuf. nnti baby bleh jd bijak mcm Naurah =p

akak doakan kandungan Wani sihat sampai tiba masa melahirkan. amin.

~LeeyanaRadhi~ said...

Tahniah Shas n hubby,akhirnya doa dimakbulkan..

take good care of urself n bb.. ;p

p/s: tiup2 sket kt kite...ihihi

Mrs Azhar said...

tqahmisdar, thanks. insyaAllah..

modusoperandi111209, thanks, terharu baca komen ni. alhamdulillah, setiap yg pahit ada manisnya. kita cuma perlu usaha dan bersabar. insyaAllah, terima kasih kerana mendoakan. amin...

k.izan, thanksss.. insyaAllah.. akak doakan wani ye..

sharEna, thanks. skrg pun berjaga2 jugk, byk kawan2 nasihatkan jgn lasak2. alhamdulillah, dr sebelum mengandung lg dh amalkan surah2 penting, dan insyaAllah akan jadikan al-quran utk wajib dibaca setiap hari. nk jugk baby comel & bijak mcm naurah. mmg dr dulu suka tgk dia. =)

leeyana, thanks.. alhamdulillah.. meh2 nk tiup.. ~fuhhh~~ hehe. jgn putus berdoa ye leeyana. kite doakan awk jugk..

hanidatul shatira said...

wahhh..tahniahhhhhhh waniiiiiiii............nakk jugakkk....hiihih

Liyana SCR said...

congrats dear! ^_^ Enjoy your pregnancy moment. ^_^ HEeee Im happy for u!

Mrs Azhar said...

hani, thanksss!! kalau nk, kena berusaha, berdoa dan bersabar.. =)

liyana, thank u dear! insyaAllah.. doakan semuanya selamat ye.. thanks

Fiza Z. Abidin said...

tahniah wani...semoga kandungan tu akan sentiasa dilindungiNya sampai dilahirkan :)

doakan utk kami juga yer...masih terus usaha, doa & menanti dgn penuh sabar :)

Mrs Azhar said...

fiza, terima kasih.. amin ya rabbal alamin...
insyaAllah, ada rezeki fiza dan suami nnt.. wani doakan.. =)

eKa said...

saya dah agak dah :) ...semoga segalanya berjalan lancar...happy for u darling...take care...jg mkn...doakan eka pulak ok

Mrs Azhar said...

eka, thank u dear.. amin... yes, wani doakan eka. insyaAllah tiba masanya nnt..

cik wawa said...

Tahniah Puan Wani. jage diri elok-elok. makan makanan sihat-sihat supaya baby puan nanti sihat, comel. heee XD

Mrs Azhar said...

cik wawa, thanks dear.. insyaAllah.. semoga baby saya comel dan sihat. ngeeeeee....

Pya said...

congrates dear! alhamdulillah... always take care of yourself ok! ^_^

Mrs Azhar said...

pya, tq.. insyaAllah.. =)

ZaNa aDieyZa said...

congrats dear.. semoga semuanya dipermudahkan Allah hendaknya.. jaga diri baik2 k..

hope zana jugak akan rasa kebahagiaan ni.. insyaAllah..

Mrs Azhar said...

zana, thanks. insyaAllah. amin... jgn putus berdoa k..

rDnA said...

congrate wani!!!
jg diri elok2..jg makan..jgn aktif buat keje sgt..1st trimester ni kna jaga elok2..

Mrs Azhar said...

rDnA, tq! insyaAllah.. =)

Cik Belle said...

Alhamdulillah Shas... Tahniah... Kita cuba sms shas, tapi tak dapat.. mungkin dah tukar number kot eyh. hehe. Apapun, tahniah shas dan azhar!!

Doakan untuk kita sama. hehe. Jaga diri leklok ye shas.. berkongsilah journey as a mommy-to-be.. Moga-moga jadi panduan untuk kami. hehee..

Shas. takmo kongsi tips sekali ke? Hehee

Love,
Atia

Mrs Azhar said...

atia, ye ke.. maybe atia sent ke num 017 tu kot. dh xde num tu. skrg guna celcom lak. nnt sy inbox kt fb awak eyh.. hehe thanks atia.. yelah, kita sama2 doakan yg terbaik utk kita semua.. insyaAllah, ada rezeki atia & shahrul nnt. Allah tahu apa yg terbaik, Dia juga tahu bila kita cukup bersedia utk pikul tanggungjawab baru. mungkin kita rasa kita dh bersedia, tp Dia Maha Mengetahui.. yg penting jgn putus asa tau! & jgn selalu sedih2 sgt. =)

cuna said...

congrats wani. smoga sumenya dipermudahkan oleh -Nya. jaga diri n baby dlm perut tu baik2 =) oh btw sy slalu singgah blog wani but xtinggal jejak. maybe ada kot sekali dua. xingat ;)

Mrs Azhar said...

cuna, terima kasih.. amin... insyaAllah, sentiasa berdoa supaya semuanya selamat.. =)

Anonymous said...

tahniah kakak wani..bila kakak due ye?semoga dapat anak yang soleh solehah :)

Mrs Azhar said...

anonymous, tq deaie. due insyaAllah may 2011. amin.. siapa ni? bg la nama.. =)

eMMe said...

tahniah Wani, rezeki wani dulu... jaga diri, jaga makan, jgn lasak2 sgt, doakan eMMe yea!

Mrs Azhar said...

emme, tq dear.. alhamdulillah kurniaan Allah.. insyaAllah, i'll take good care of myself. wani doakan emme n kawan2 lain yg sdg menunggu tu ye! insyaAllah ada rezeki nnt.. amin...

cheq sue dieyha said...

tahniah ye wani..jg dri elok2 tau,jgn pksa dri wt keje.saya msh lg menunggu utk bgelar mommy 2 be,dh sthun kawen tp blm rezeki kami ble sy gugur mse kandungan 9w.doa2kan saya juga
#1st time datang sini sbb teruja tgk tajuk.

Mrs Azhar said...

cheq sue dieha, tq2.. insyaAllah ada rezeki tu nnt.. sy doakan awak.. =)

Post a Comment

Komen anda dialu-alukan.. Terima kasih daun keladi.. Lain kali datang la lagi.. =D