Bahagia Hingga ke Syurga. InsyaAllah. Amin..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Anak Solehah. InsyaAllah. Amin..

Saturday, May 5, 2012

Menjelang Kelahiran Zuriat.. Untukmu Suamiku..

Assalamualaikum..

Memandangkan aku akan melahirkan baby ni bila-bila masa je sekarang.. Sekadar penghargaan kepada si dia sebahagian nadiku..

Di kesempatan ni, aku nak coretkan sikit penghargaan untuk cinta hati aku.. Mohd Azhar..

"Abang, terima kasih sangat-sangat, sepanjang i mengandungkan zuriat kita ni, abang:
-- berikan perhatian dan kasih sayang yang tak berbelah bahagi pada i
-- sentiasa sabar melayan kerenah i yang macam-macam sepanjang mengandung ni.. pernah i merajuk sebab abang masak lambat.. harap abang maafkan i..

 -- sangat alert dengan rengekan-rengekan i walaupun kadang-kadang i macam mengigau je sebenarnya, mungkin abang risau i dalam kesakitan

-- tak kisah langsung kalau rumah tak bersapu, tak berkemas, pinggan dan baju tak berbasuh, sebab abang tahu i tak larat, dan abang sanggup buat semua tu untuk i, walaupun kadang-kadang abang pun ambil masa nak buat semua tu =)

-- terus datang urut-urut  belakang kalau i muntah, ketahuilah sesungguhnya urutan tu sangat melegakan di saat i muntah sampai mengalir air mata tu.. dari mengandung 2 bulan sampai dah 9 bulan pun abang sentiasa di sisi bila i muntah

-- melayan dan memahami keinginan i masa mengandung ni. i nak durian, abang carikan walaupun bukan musim. i teringin egg tart, abang dah belikan masa balik kerja, walaupun i belum pun bagitahu abang yang i teringin egg tart. Kalau belikn sarapan, abang tak lupa belikan karipap dengan nasi lemak, walaupun i cuma pesan nasi lemak, tapi dalam hati macam teringin nak makan karipap. instinct abang selalu betul ;)

-- selalu pujuk-pujuk baby kalau baby mengeras sangat dalam perut ni, sampai i tak boleh nak gerak. kadang-kadang baby dengar kata abang, kadang-kadang baby buat tak tahu je. hihi

-- selalu berbual dengan baby, balik kerja terus nak cakap dengan baby, sepanjang kerja tak lupa tanya keadaan i dengan baby, semua tu membuatkan i terharu sangat, even masa belum sarat dulu abang banyak out-station, tapi perlakuan abang membuatkan i tahu yang abang betul-betul sayang sangat pada baby kita ni.. 

Abang, banyak sangat lagi yang boleh i coretkan di sini. Tapi i tak nak orang anggap bukan-bukan kalau semua benda pun nak ditulis. Tiada apa yang boleh balas kebaikan abang, cuma doa i pada abang agar abang sentiasa dilindungi Allah, diberkati dan terus menjadi imam dalam hidup kami.. Aamiin ya rabbal 'alamiin.."

~ ~ Menghitung hari.. Untuk menjadi ibu dan ayah. InsyaAllah.. Mohon maaf jika ada salah silap.. Mohon didoakan juga aku selamat melahirkan.. Terima kasih..

6 comments:

Cheyan said...

soo sweet..suami adalah segalanya masa kita pregnan ni kan??

eKa said...

semoga selamat semuanya ye.tak sabar nak tgk waniaza junior ni

PUAN THALHA : said...

InshaAllah. Moga selamat semuanya wani. kita doakan sentiasa. :)

mynameismy said...

Semoga dipermudahkan... :)

With Julia said...

mengalir air mata tatkala membaca entry anda...julia baru je 22 weeks...alot of days to go...dear, take care of your self ya...selamat tiba ari ditunggu2 :) tahniah diucapkan.

Wiyah said...

so sweet..touching sgt2,, menitik air mata! tahniah wani dah sampai ke minggu2 terakhir..wiyah doa kan semoga semuanya berjalan dgn lancar insyaAllah..doakan wiyah juga dpt alami saat2 indah2 mcm wanie,, masih dlm 1st trimester..perjalanan masih panjang..

Post a Comment

Komen anda dialu-alukan.. Terima kasih daun keladi.. Lain kali datang la lagi.. =D