Bahagia Hingga ke Syurga. InsyaAllah. Amin..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Anak Solehah. InsyaAllah. Amin..

Thursday, April 26, 2012

"U tak bawak buku pink ye?"

Assalamualaikum..

"U tak bawak buku pink ye?"

Itu sms pertama daripada darling husband pagi ni. Agagagagaga.. Si dia pergi kerja lewat sikit hari ni sebab malam tadi sampai pukul 2am dari Maran. So aku yang pergi kerja dulu. Biasanya si dia keluar rumah 7.30am, aku 8.00am. Sebab tu lah kantoi aku tak bawak buku pink hari ni.

Bila tanya, risau ke? Jawapan si dia: "Risau sikit je. Patut letak dalam handbag." Hihi baiklah sayangku. Semalam tu balik dari checkup, aku keluarkan buku pink tu nak tengok doktor tulis apa. Lepas tu dah lupa nak simpan balik dalam handbag. 

Sekarang kira macam kami dalam mode berjaga-jaga. Bersedia dengan sebarang kemungkinan kalau-kalau baby nak keluar awal. Aku pun dah semakin kurang larat nak pergi kerja. Masa berjalan memang dah jadi kenderaan berat. Tahap treler dah aku rasa. Naik tangga ke tingkat satu pun berhenti-berhenti. Rasa macam lenguh sangat kaki, selain sesak nafas. 

Hai la baby.. Dah besar awak ni.. =) Nurse dengan doktor pun cakap baby agak besar. Malam tadi ibu susah sangat nak tidur. Kesian ayah, dah la penat baru balik kerja, layan kerenah ibu lagi yang kejap-kejap itu tak kena, kejap-kejap ini tak kena. Baby mengeras lain macam, agak sakit malam tadi. Tapi tu pun lepas ayah balik. Sebelum tu baby senyap je, dah tidur awal agaknya dengan ibu. Bila ayah balik, macam biasa mesti ayah nak letak tangan bisik-bisik kat baby. Lepas tu mula la baby tak nak tidur dah. Haha. Sempit dah dalam tu ye sayang?

Dah la baby selalu tersedu-sedu. Ada kadang-kadang dalam sehari sampai 2, 3 kali baby sedu. Kadang-kadang sedu perlahan, kadang-kadang kuat sampai bergegar jugak lah perut ibu. Pastu ibu bayangkan comel je baby bergegar-gegar kat dalam tu. Alololo sian dia..

Tinggal berapa hari je lagi nak jumpa baby. Can't wait! Hopefully tahun ni boleh sambut Hari Ibu. =) Mei 2012 penuh sejarah: Hari ibu, hari lahir aku, hari lahir baby, hari guru.. =)

8 comments:

.:Mama Dhia:. said...

kenderaan berat?? hehehe..
baby dalam perut pun dah leh sedu ek?? first time dengar ni..

Cheyan said...

jgn lupe buku pink tu..pentingggg!! Comel kan bila rasa baby hickup..hehe

Mrs Azhar said...

mama dhia, mmg boleh. byk artikel kat internet tulis pasal baby sedu dlm perut.. =)

cheyan, yaaaaaa i know... sbb tu la hubby sound. ye btl2 memang comel sbb bygkan dia mcmana dlm perut ms tu. hihi

eMMe said...

tgh menghitung hari ye Wani, mesti comel baby rupe ibu dia... tak sabar nak tgk baby kamu, take care Wani....

~ NANA ~ said...

may pon akan jadi penuh makna buat i kalau baby lahir...hehe

hari ibu, bufday hubby, bufday baby =)

Nora Karim said...

wah... tak lama dah... yey!! moga segalanya berjalan lancar dan dipermudahkan Allah... Amin...

rafaliah said...

As-Salam perkenalan..jemput baca blog saya www.ummiirfan.com tentang kesihatan, kecantikan, penyusuan ibu dll..
terima kasih..;-)

Fiza Z. Abidin said...

penting buku pink tu jgn lupa tau bwk g mana2... :)

Post a Comment

Komen anda dialu-alukan.. Terima kasih daun keladi.. Lain kali datang la lagi.. =D