Bahagia Hingga ke Syurga. InsyaAllah. Amin..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Anak Solehah. InsyaAllah. Amin..

Tuesday, July 31, 2012

Hani Yang Manja

Assalamualaikum...

Sedar-sedar Hani Qalesya kesayangan dah nak masuk 3 bulan dah next week. Banyak perangai-perangai baru dia. Banyak jugak cerita tentang Hani yang aku nak tulis di blog, tapi kesuntukan masa..

Hani aku sekarang ni dah pandai macam-macam. Yang terbaru pagi tadi, bangun sahur sama-sama. Hehe. Hani sebelum ni tidur lena kalau ibu dengan ayah dia bersahur. Pagi tadi dia bangun pulak. Lepas sahur, rancak sangat berbual dengan ayah. Happy sangat aku tengok dua beranak tu. Hani buat macam-macam bunyi comel, kuat pulak tu. Darling husband cakap, "macamana dia nangis, macam tu jugaklah suara dia berbual". Haha. 

Hani ni manja.. Mak aku yang jaga dia sepanjang aku kerja. Ma pun cakap dia manja. Dengar suara kuat sikit tak boleh. Terus nangis. Padahal orang bercakap biasa je, dia ingat marah dia kot.. =) Aku balik kerja terus pergi ambil dia kat rumah ma. Kalau dia tak tidur, bila aku angkat, dia sandarkan kepala kat dada aku, macam-macam dia 'bercerita'. Agaknya nak komplen kenapa ibu tinggalkan dia kot.. Ke nak cerita apa dia buat dengan Nek Ma sepanjang hari tu.. Pagi sebelum pergi kerja, masa nak tinggalkan dengan Nek Ma pun, dia lentok je kepala kat dada aku. Macam tak nak bagi ibu tinggal. Dah la bangun pagi selalu senyum je kat ibu dengan ayah ni. Alahaiiii anak.. 

Ma pun selalu cakap, Hani tak suka dibiarkan / ditinggalkan sorang-sorang. Kalau letak dia atas rocker, dalam buaian ke, atas tilam ke, Hani nak orang layan dia, agah dia. Kalau orang bangun sekejap, dia dah panggil. Mula la susah Nek Ma nak masak.. Hehe.. Hani, Hani.. Sayang baby ibu ni sorang.. Sebab tu sejak ada Hani, berapa kali sangat ibu layan cerita tv. =) Layan Hani lagi seronok..

 Hani tertidur lepas kepenatan menangis. Masa ni bawak pergi klinik pakar nak tahu apa masalah Hani asyik nangis je. Rupanya memang Hani kembung. Hani ada lactose-intolerant. Kesian Hani sayang.. Dari dalam pantang lagi kembung. Ibu tak cukup ilmu.. Maafkan ibu ye sayang.. ;(

Ni pun Hani tertidur kepenatan lepas menangis. Tapi masa ni bukan sebab kembung. Masa ni Hani mengantuk sangat. Baru lepas cucuk 2 bulan, ibu dengan ayah bawak Hani keluar makan pizza. '__' Terpaksa gilir-gilir dukung dan pujuk Hani jalan-jalan kat luar restoran, sementara sorang lagi makan kat dalam restoran..


Hani yang manja. 
Ibu loves u so much, sayang! Jangan nangis-nangis lagi tau..



3 comments:

Halimaton Hanafee said...

comelnya pic last tu..cm anak patung

aTy _faRed~ said...

comel hani..:) anak pompuan memang nampak manje sikit..:)

eKa said...

Beruntung wani dpt baby yg sgt comel.geram eka tgk.hani tak mo nangis taw

Post a Comment

Komen anda dialu-alukan.. Terima kasih daun keladi.. Lain kali datang la lagi.. =D