Bahagia Hingga ke Syurga. InsyaAllah. Amin..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Anak Solehah. InsyaAllah. Amin..

Wednesday, February 13, 2013

Gigi pertama (dan kedua) Hani..

Assalamualaikum..

Gigi pertama anakanda kesayangan aku bukan lah baru je keluar, rasanya dah sebulan lebih dah (sebelum Hani masuk 8 bulan kot). Tapi biasa la, update entry selalu lambat. Anakanda dah masuk 9 bulan dah. Tapi still lagi 2 batang gigi tu sahaja yang Hani ada setakat ni.. Hehe.


Gigi kedua keluar beberapa hari je lepas gigi pertama muncul, kalau tak silap aku. Sebelum tu memang dah expect sebab Hani selalu sangat nak kunyah-kunyah semua benda. Macam gatal gusi. Dia ada la demam sikit sebelum tumbuh gigi tu. Teether ada jugak kami belikan, tapi Hani ni, teether dia tak nak gigit pun, sejuk ke, tak sejuk ke. Yang dia nak gigit adalah benda yang tak patut digigit. Benda paling jadi favourite Hani adalah handphone dan remote tv. Itu memang pantang dicapai, terus di'ngapp'. Sampai sekarang..

Sejak ada gigi ni jugak, masa menyusukan anak kadang-kadang menjadi 'ngeri' bagi aku. Hihi. Seram takut kena gigit dengan gigi comel Hani tu. Lagi seram bila Hani main-main gigit dan tarik. Hani, Hani.. Setakat ni ada la beberapa kali Hani main gigit-gigit tu. =) Tapi dalam seram-seram pun, I love the moment! Bagi aku, saat menyusukan anak di pangkuan, sambil bertentang mata dengan dia, sambil belai rambut dia, pipi comel dia, sambil jari comel dia menggenggam erat jari aku, semua tu kebahagiaan. Walaupun tak dapat nak exclusive breastfeed untuk Hani, aku bersyukur masih lagi menyusukan dia. Even di rumah kami tak ada pun susu tepung.

Ni Hani masa 8 bulan 11 hari. Macam model Vicks pulak. ;-) 
Kalau zoom baru nampak gigi dia 2 batang tu.


Oh! Rindu Hani sangat ni! Hani sekarang minggu kedua tinggal dengan pengasuh (Kak Emi) yang sangat sayangkan Hani. Sebab pengasuh tu tak ada anak perempuan. Pagi tadi hantar Hani pada Kak Emi, Hani boleh pulak babai-babai ibu dia ni. Good girl, sayang! Senang sikit hati ibu nak tinggalkan Hani.

p/s: Hari ni hari ketiga parents aku pergi umrah. Serious, rasa sangat rindukan ma dan abah. Tak sabar nak tunggu diorang balik next week. Sayu sangat hati bila ma nangis nak tinggalkan Hani masa di airport.. :'( Semoga Allah pelihara ma dan abah. Amin...)

4 comments:

Aty_Fared said...

Yer ar...biler anak da tumbuh gigi..waktu die nyusu tu mmng seram sikit..heheh..:-)

Puan Nemo said...

suka ati tgk perkembangan ank2 kan...lg2 kalo dia dh pandai sesuatu...gembira xterkata:)

With Julia said...

Yeyy dah tumbuh gg bb hani...sonok ye tgk dia happy jek...:D

Nora Karim said...

auchhh.. mmg sakit kalau kena gigit tu... huhu... comeinya hani dengan gigi 2 btg tu... hhihi

Post a Comment

Komen anda dialu-alukan.. Terima kasih daun keladi.. Lain kali datang la lagi.. =D