Bahagia Hingga ke Syurga. InsyaAllah. Amin..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Anak Solehah. InsyaAllah. Amin..

Monday, February 4, 2013

Hani ke rumah pengasuh pula..

Assalamualaikum..

Rentetan Hani demam teruk sejak hari ketiga masuk taska..
 
Hari ni hari pertama si manjaku Hani Qalesya dihantar ke rumah pengasuh. Pencarian pengasuh sebelum ni sangat mencabar. Ada la dalam 3 orang pengasuh tak jadi nak jaga Hani. Pengasuh yang ni ma yang cari, rumah dia area dekat-dekat rumah kami jugak. Kak emi namanya, anak ada dua orang, yang sulung tingkatan 5, yang bongsu baru 2 tahun. Dua-dua lelaki. Nampak dia macam suka sangat nak jaga Hani. Maklum la, orang takde anak perempuan..

Pagi tadi aku hantar Hani pada Nekma dia dulu. Sebab jalan nak masuk ke rumah pengasuh tu sangat jammed. So Ma tolong jaga kejap (ni ma yang offer, bukan aku yang paksa). Dalam pukul 9 macamtu ma hantar ke rumah pengasuh. Untuk 1st day ni, ma tinggalkan Hani masa Hani dah tidur. Tengah hari ma pergi jenguk lagi, Hani nangis teruk jugak la. Mesti dia pelik kenapa duduk kat rumah orang asing. Ma suapkan dia makan, Alhamdulillah banyak dia makan. Hari ni aku bekalkan oat kurma + prune sebab semalam Hani macam sembelit sikit. Stop dulu makan nasi dan pasta (favourite Hani).

Ni lagi beberapa minit nak balik. Tak sabar nak ambil Hani dari tangan pengasuh. Tolong lah cepat masa berlalu. Harap-harap lepas ma dan abah balik dari umrah (pergi umrah 10/2 ni), dapatlah pembantu rumah yang kami cari tu.. Amin..


1 comments:

CikNaa said...

bila anak dgn org mcm2 kite pikir kan? bg ciknaa, slmt cuma bl papa & nenek dia je yg jaga :)

Post a Comment

Komen anda dialu-alukan.. Terima kasih daun keladi.. Lain kali datang la lagi.. =D