Bahagia Hingga ke Syurga. InsyaAllah. Amin..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Anak Solehah. InsyaAllah. Amin..

Sunday, May 29, 2011

Al-Fatihah untuk Sharifah Maisarah..

Al-Fatihah..

Sharifah Maisarah, kawan sepejabat, tetapi berlainan jabatan, telah kembali ke rahmatullah pukul 12 tengah hari tadi. Awal pagi Jumaat lepas, Allahyarham terlibat dengan kemalangan bersama 3 orang pelajar di Maran. Keadaan kereta Allahyarham remuk teruk, sehinggakan bomba terpaksa potong sebahagian kereta untuk mengeluarkan mangsa.

3 orang pelajar tersebut selamat, namun Allah lebih sayangkan Mai. Dia pergi setelah terlantar koma dan tidak sedarkan diri di ICU Hospital Temerloh. Aku sedikit ralat sebab tak sempat melawat Allahyarham. Semalam aku bagitahu suami, ajak melawat dia hari ini. Tapi dia pergi dulu.. =(

 Allahyarham, dan keadaan keretanya semasa kemalangan. Kereta dipandu oleh pelajar, Allahyarham di sebelah pemandu..

Aku percaya, Allahyarham menanggung sakit yang amat sangat sebelum dia pergi. Hatinya pecah dan mengalami pendarahan dalam kepala. Kemalangan berlaku jam 3 pagi, tapi setelah 2 jam baru lah ada orang yang datang hulurkan bantuan. Tiada yang sanggup berhenti di tengah-tengah lebuh raya pada pukul 3 pagi. Kesiannya Mai.. =(

"Maisarah, walaupun aku tak rapat dengan kau, aku tetap terasa kehilangan kau. Sebab kau biasanya happy-go-lucky, ceria je di pejabat. Kau hadir sebagai tetamu masa dinner anjuran kelab pelajar aku baru-baru ni. Kau audit jabatan kami baru beberapa hari lepas. Kau bagi ucapan masa opening dan closing audit tu. Kami sebut-sebut nama kau masa kursus Auditor 5S di Hotel Seri Malaysia Khamis lepas, sebab meja kau je yang ada pantri dalam pejabat tu. Aku selalu nampak Myvi hitam kau park kat luar pagar pejabat tu.. Semua tu dah jadi kenangan. Aku tahu ramai sangat pelajar-pelajar kolej tu menangisi pemergian kau. Sebab kau rapat sangat-sangat dengan pelajar. Detik terakhir hidup kau pun dengan pelajar kan... Semoga kau tenang di sana, Mai.. "

Sedih sangat bila dengar cerita, malam sebelum kejadian tu, Allahyarham ke kampungnya di Jerantut dengan 3 orang pelajar tu. Dari Kuantan, ke Jerantut dan cuma tengok rumah parents dia dari luar je. Tak masuk pun. Then terus pulang ke Kuantan. Dalam perjalanan tu la kemalangan berlaku. Apa pun, semuanya ketentuan..

Baru beberapa bulan terima khabar pemergian bekas pelajar aku. Hari ni ada lagi kematian. Sesungguhnya berita-berita ni menginsafkan aku.. Ajal tak kenal usia..

Mintak sama-sama sedekahkan Surah Al-Fatihah / Surah Yassin kepada mereka....

7 comments:

rDnA said...

alfatihah..

dayat said...

aku pun sedih...

Mrs Azhar said...

dayat? adakah dayat sost membaca blog aku?

J.M.R said...

takziah kpd keluarga arwah..smoga arwah tenang di sana..al-fatihah..

Mrs Azhar said...

J.M.R, terima kasih..

Mrs Joe said...

hati dia xpecah, cuma rosak sikit, n doc dah buang yg rosak..doc kata hati akan tumbuh semula..usus pun ok..cuma parahnya adalah kepala

Mrs Azhar said...

Mrs joe, oh ye ke. thanks.. sorry info silap sikit. sy ambik dr sumber tertentu.. apa pun al-fatihah utk arwah..

Post a Comment

Komen anda dialu-alukan.. Terima kasih daun keladi.. Lain kali datang la lagi.. =D