Bahagia Hingga ke Syurga. InsyaAllah. Amin..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Anak Solehah. InsyaAllah. Amin..

Friday, July 8, 2011

Krabi Honeymoon #1

Assalamualaikum..

Rindunya nak tulis macam-macam cerita. Tapi aku agak sibuk. Penat. Tak sihat.

Alhamdulillah, akhirnya tercapai impian nak ke Krabi. Walaupun tak dapat pergi betul-betul selepas kahwin (masa tu plan honeymoon dekat-dekat je sebab darling husband masih kerja di Kedah, so susah nak cuti. Sekarang dah transfer ke Pahang, senang sikit nak apply cuti).

Ok. Tak perlu kot cerita panjang-panjang dalam mukaddimah ni. Here goes my honeymoon story...

Boarding pass. Aku buat self check-in siap-siap sebelum ke LCCT. 
Tiket Skybus pun beli online. Jimat dan senang kerja.

 Yeay! Ready to depart. Excited mode is turned on.

Selalu baca kalau snap gambar masa ni kena sound dengan pekerja kat situ. Tapi kami tidak pun.. =) Oh itu beg yang aku bawa. Semua bawa masuk cabin. Baju untuk 4 hari 3 malam dalam beg belakang tu. Beg depan berfungsi sebagai handbag.

Yang ni perlu diisi dalam perjalanan. Untuk diserah di kaunter passport control. 


Yeay! Driver dah menunggu dengan sentyuman. Yang ni pun aku booked online sekali dengan Air Asia package. Airport transfer to hotel.

Kami tinggal di Sunda (sebut San-da) Resort sepanjang 4 hari 3 malam di Aonang, Krabi. Ni gambaran suasana hotel yang sangat la berpokok-pokok. Tenang dan sangat privacy. Kenapa kami pilih Sunda Resort? Sebab hotel ni hotel halal, so tak perlu keluar cari makan pagi-pagi dan tiada langsung perasaan was-was.

=)

Ermmm... Next entry lah sambung. Got to go.

7 comments:

eKa said...

bestnye dia

Wanie said...

seronoknye g honey moon..:)

berape harga tiket n bilik hotel?

~Ayu BnSyg~ said...

Best!

Mrs Azhar said...

eka, alah awk tu pun best jugk melancong byk tpt.. =)

wanie, eh nama kita sama. =D ermm tiket kami + hotel 4d3n lbh krg rm1.5k. nnt nk buatkn entry pasal perbelanjaan nk g sana. insyaAllah..

ayu, yezzzzaaaa... =)

'JUST DESSERT ' said...

bestnye..nanti update cecepat ek pasal perbelanjaan...n pasal otel skali...:)

Mrs Azhar said...

JD, owhh mmg best lah. =) insyaAllah i will..

Pink Lavender said...

tgh survey hotel kat krabi...

follow u..
jemput follow makneng...=)

Post a Comment

Komen anda dialu-alukan.. Terima kasih daun keladi.. Lain kali datang la lagi.. =D