Bahagia Hingga ke Syurga. InsyaAllah. Amin..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Anak Solehah. InsyaAllah. Amin..

Monday, July 18, 2011

Krabi Honeymoon #6

Assalamualaikum..

Masih lagi cerita (more to pictures, actually) tentang 4 Island Trip ye. =)

=) Sepatutnya bergambar berdua di sini. Baru romantik.

Tup Island's sandbank. Dari sini boleh berjalan kaki meredah laut untuk ke Chicken Island kalau air surut. Tapi kami kurang bernasib baik, air agak pasang. Ada nampak sikit-sikit sahaja pasir yang menghubungkan kedua-dua pulau. Tour guide cakap, setakat ni 6 kematian terjadi disebabkan kedegilan pelancong nak juga menyeberang walaupun air di paras dagu. 2 mangsa dari Malaysia, 2 dari Singapore dan 2 lagi tak ingat dari mana. 

Last stop, Phranang Cave. Sejam kat sini. Ada yang berjemur, ada yang mandi-manda, ada rock-climbing. Kami? Berjalan-jalan dan bergambar. =) Cave belakang tu sangat cantik dan memukau. Cave ni ada cerita dongeng tersendiri. Ada unsur-unsur pemujaan juga la dalam cave tu.

Ini sahaja yang ada di pintu gua. Mula-mula tak perasan sangat, ingatkan apa la yang berwarna-warni tu. Pergi dekat nak snap gambar, baru perasan. Tu yang besar kat depan tu, warna merah! Erk! 

Berjalan-jalan sementara tunggu masa nak balik ke Aonang. Terjumpa ni. Kawasan ni memang protected, dijaga rapi. Sebab tu bersih je, cantik. 

Cari-cari toilet, terjumpa la yang ni. Kena bayar 10 Baht seorang. Masuk sahaja lah, takkan nak tahan kan? =D Nanti nak naik bot lagi, sejukkkk... Again, toilet dia bersih... Berbaloi.

Next, will update about Krabi Night Market. =)

11 comments:

Wanie said...

nape tak cari sorang tolong amik kan gambar..hehe

Mrs Azhar said...

wanie, ada jugk kdg2 mntk org amikkan gambar bdua.. =)

eKa said...

a'a la wani apa kebenda yg berwarna warni tu.eka pun tak perasan...tokong ke apa

Mrs Azhar said...

eka dearie, tu replika2 *tuttt*. ada yg ckp dewi gua tu puja benda tu.. eeeuuuuuu...

eMMe said...

manyak gak tempat yg menarik di Krabi...hurm...bile gaknye ku akan sampai disana...nnt update lagik entry Krabi, ade lagi kan? hehehehe....

Mrs Azhar said...

emme, pulau jela yg byk. krabi town xde pe sgt pun. =)try la cari masa p hanimun kt krabi. =) update? ada lg.. kena pilih gmbr dulu. tgguu..... ;)

~izan~ said...

salam dik,

akak pun dok besarkan gmbr yg warna warni dpn gua tu..tp xdpt pastikan apa dia,tp wani kata tu replika tut2 yer..hmm..mcm2 n unik. bestnyer wani g sana,dpt tgk mcm2..tmpt pun cantik =D

~Ayu BnSyg~ said...

Tup Island tu memang paling best!

Mrs Azhar said...

k.izan, wslm.. alhamdulillah ada rezeki g sana. mmg berbaloi. tpt dia tpelihara lg. cntk!

ayu, kan.. sume tpt plg best! =D wani dh rindu krabi ni!

Luv said...

hai

best nye trip ke pulau.. cntk sgt

jemput jenguk blog sy

http://suteracintaku.blogspot.com/

leh fren2

tq

Mrs Azhar said...

luv, hi, slmt bkenalan.. =) insyaAllah akan diusahakan..

Post a Comment

Komen anda dialu-alukan.. Terima kasih daun keladi.. Lain kali datang la lagi.. =D