Bahagia Hingga ke Syurga. InsyaAllah. Amin..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Anak Solehah. InsyaAllah. Amin..

Wednesday, May 19, 2010

Slow Drivers: Lelaki ke Perempuan???



Salam 1 Malaysia.. Eheh patriotik jap.

Entry ni lebih kurang nak lepaskan geram la jugak.. Sebenarnya it is all about slow drivers. Urgghhhh.. Hakikatnya..

I HATE SLOW DRIVERS!!


Bukan la nak bagitahu yang aku ni gelojoh, kurang sabar kat jalan raya or else kan.. Tapi aku rasa memandu dengan berhemah tu bukan la bermaksud memandu dengan perlahan-seperti-siput-di-jalan-raya, tambahan pula masa orang sibuk on their way to the office!

At least fikir logik la kan, kalau rasa nak slow makan angin ke apa ke, drive la ke tepi sebelah kiri, bukan ke sebelah kanan lane jalan tu! Bagi la chance orang lain nak memotong.

Alkisahnya pagi tadi nak gi kerja, agak dah macam terlambat sikit.. Dah nasib agaknya, banyak pulak slow drivers atas jalanraya pagi tadi. Huhu. Kalau boleh nak je suruh semua kereta tu stop, bagi aku lalu dulu. Ehehe banyak cantekkk aku..!

Dan. Untuk pengetahuan, kesemua slow drivers tu adalah golongan lelaki! Biasa kan kita dengar lelaki merungut kata perempuan ni bawak kereta macam siput lah, apa lah.. Kan? Tp kejadian pagi tadi menimbulkan satu pertanyaan dalam diri aku: "Siapa sebenarnya yang siput???"

Hehe no heart feeling ye. Aku bukan nak salahkan lelaki. Just geram sangat dengan slow drivers yang drive slow tak kena tempat. Tak kira la lelaki ke perempuan ke..

Dan tak ku sangka ada jugak facebook "We Hate Slow Drivers!". Haha nak join boleh??

http://www.facebook.com/pages/We-Hate-Slow-Drivers/183971325532


p/s: Harap-harap balik kerja hari ni tak jumpa dengan slow drivers.. Amin..


Kalau slow driver tu drive kereta yang macam ni, aku tak la geram sangat kot. Ntah-ntah aku pun slow nak tengok kereta dia. Muahahahaha...

4 comments:

fikaryna said...

mmg nyampah kalau pemandu yg slow sgt2..kalau org tua bole tahan lagi..tp kalau org muda..x kisah la lelaki atau prmpn..atau kat dalamnya couple..huih..mmg hangin..

tapi kat jalan raya skang kena banyak bersabo..biar cepat asal selamat..hehe..

Mrs Azhar said...

fikaryna: yes yes ada penyokong! haha. tu la kn. geram btl la dgn spesis2 gitu. tp mmg itu pun nk menguji kesabaran kita semasa memandu.. heeeee

sHarEna said...

yg paling hangin 1 badan bile dh la bwk slow, lane kanan pulak tue...klu nk g opis sllunye teksi la yg buat lagu tu..poyoss

Mrs Azhar said...

sHarEna: ye betul2.. kes mcm tu la wani pagi td. bwk slow, drive belah kanan. huh geram sgttttt dgn driver2 gitu. Teksi ni memang kadang2 driver dia buat suka2 hati je..

Post a Comment

Komen anda dialu-alukan.. Terima kasih daun keladi.. Lain kali datang la lagi.. =D