Bahagia Hingga ke Syurga. InsyaAllah. Amin..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Anak Solehah. InsyaAllah. Amin..

Tuesday, March 15, 2011

Hikayat Merong Mahawangsa

Assalamualaikum..

Sebelum movie ni ditayangkan, aku dah remind pada darling husband, nak ajak tengok jugak. Banyak kali jugak bagitau dia nak tengok, nak tengok. So last week, hari Sabtu dan Ahad si dia kerja, Jumaat malam tu aku ajak tengok movie ni. Tiket movie tu hari Khamis dah beli masa balik kerja. Alang-alang husband ajak pergi Megamall nak beli something. Kadang-kadang best jugak tengok wayang di Megamall, daripada ECM. Bukan apa, sebab Megamall kurang crowded dengan manusia. Aku tahu darling husband tak suka crowded sangat. Fenin!

So kami tengok show pukul 9 malam. Sempat masak spageti lepas balik kerja. =) Overall, cerita ni boleh dibanggakan sebagai sebuah cerita yang made in Malaysia. Memang tak adil kalau kita compare Hikayat Merong Mahawangsa (HMM) dengan cerita-cerita luar tu. Memang mereka hebat. Kadang-kadang boleh feel macam tengah tengok cerita luar.

Tapi personally bagi aku memang ok lah cerita tu. Ada la certain parts yang aku rasa macam kelakar sikit. Hihi. Contohnya part orang kampung fighting, macam laju semacam je. Berapa kali jugak lah aku bisik pada darling husband pasal tu. Lagi satu, darah memercik tu macam tak berapa real. Dan, lagi satu, banyak pulak lagi satu aku, Jehan Miskin macam kelakar je. Tak tahu kenapa.

Itu pendapat aku la.. Aku bagi 4.5 bintang. Oh lagi satu, aku tak perasan langsung lagu  Sedetik Lebih tu dimainkan waktu bila, scene mana ye. Boleh?? 

Anyway Tahniah lah KRU! =D

7 comments:

Atiqah Adnan said...

best eak..? tu laa mesti ade yang tak best juga kan.. hope kru dpt perbaiki la kan.. nak gi tengok juga nie.. ^^

Mrs Azhar said...

A ah tiqah, mesti la ada kelemahan dia sikit-sikit here & there. Mana nak dpt yg perfect. Pegi la ajak rafiqy tengok.. =)

Nora Karim said...

ha... ni belum ada anak... layan la pi wayang... nanti dah ada anak susah nak tgk... huhuhu jelesnya!! nak tgk wayang jugakkk.... :((

Fiza Z. Abidin said...

our husband ni mmg tak suke crowded kan..my hubby too :P yelah, nama pun kwn kan hiihih kdg2 redha je ikut dia nak tgk wayang kt mana...sb tmpt yg dia pilih tu cam xbape menarik tp xpelah asalkan ada org blanje :P

Mrs Azhar said...

k.nora, mmg btl2 amik ksempatan ms xde anak ni. tp ada org tu bzzzz sgttttt. huh

fiza, kwn kena sama eh? hehe. ngengade je husband ni. =p

Atiqah Adnan said...

qa dah tengok semalam.. best sangat movie tuh.. bangga n kagum sangat!! hee~ jalan cerita dia best.. dear, lagu sedetik lebih tu keluar masa last sekali.. masa dah keluar semua nama penerbit segala bagai laa.. dats means mesti u keluar awal sangat kan.. so tak dengar laa lagu tu hee~

Mrs Azhar said...

qah, bangga kn? dh agak dh mesti ms last skali lahu tu keluar. tp rsnya xde la kitorg keluar awal sgt.. ntah. hehe. xpe xtgk cite tu pun blh layan dgr lagu tu sblm2 ni.. hihi

Post a Comment

Komen anda dialu-alukan.. Terima kasih daun keladi.. Lain kali datang la lagi.. =D